Tuesday, August 31, 2010

mood balik:)

pejam celik pejam celik lusa ak dah nak balik...yahoooooo!
gumbira tak terkata....
rindu giler ngan abah,ma,kak,adik,n laslty my twin...
eh tak lupa tuk buah pengarang jantung hatiku..adam haikal...

x saba nak solat terawih sama-sama
x saba nk shopping raya sama-sama
dan macam-macam lagi lah...

walaupun sblum balik ak kena berdepan dengn TEST...
but who cares???
hehehehe...
ak memang x saba giler nak balik ganu...
rindu bilik tidurku...
rindu bantl busukku..
rindu masakan mak...
rindu nk 'dating' ngan adam haikal..

sape adam haikal tuh..hehehehe
dialah buah hatiku setakat ini...
haa ari ni 31 ogos kan..huhu
hepi besday adam busyuk!!!!
jgn nakal-nakal tau..
nanti mammy balik..kita dating okey...

Saturday, August 7, 2010

camne nak tambah berat badan?????

adoiii kepeningan aku memikirkan nasib aku ni..bukan tak bersyukur sebab dilahirkan kurus...tapi kalau kurus sangat ni kes bahaya nih...dahla berat aku macam orang darjah enam...aku ulang..macam darjah enam...aku terus terang la kat sini ek..berat aku sekarang dalam 38.5 kg..YA ALLAH..betapa kurung kedingnya aku+ ringan yang terlampau.ayah aku selalu merungut sal ak..dia kata" napa kak ngah napok kurus nih...dop makan ke kat u tuh?lain kali makan banyak sket ye," ayat tuh la yang selalu diulang oleh ayah aku setiap kali aku pulang bercuti..aku tak tahu nak buat macam mana dah..kalau boleh aku nak berat 45 kg...huhu..i hope so..

aku ni nak kata makan bnyak takla..nak kata makan sikit pun tak jugak...maybe keturunan family aku mcm ni kot..even mak aku pun berat 41kg...hahahahaa...aku dah puas berusaha menyumbatkan segala jenis makanan kedalm mulut aku nih..sumbat punya sumbat..tapi xde hasilnya...wuaaaaa:(..sedih gilak-gilak....

kat umah kan..aku digelar tengkorak hidup oleh adik-beradikku..kureng asam tul r!!!takpe2x...aku sabar jela..hukhukhuk...nak buat macam mana..dah naseb bdan...:(tapi yang xleh blah..nape 'tengkorak hidup' jugak dioarg gelarkan aku!ish2x...

lam family..akula yang paling kurus...paling kurus!adoiii..ish camne nih..boleh tak kalau aku nak paling gemok lam family???hehehehe...dalam adik-beradik aku..yg paling aku jeles ialah kembar aku sendiri..aku tengok badan dia tak la kurus dan taklah gemuk..sedang2x katakan..wuaaa...aku nk jadi cam dia..hukhukhuk

mase cuti haritu..aku dah buat macam2x..contohnya..aku makan aiskirm kegemaran aku..vanilla+coklat...cokelat feveret aku...tambah nasi 2x sebb ade budu..fuh sedap beb...tapi badan aku still x naik2x...ermmmmmmmmmm..bukan berat aku yang naek..ni pipi aku yang naik!!!wuaaaaaaa sedih2x :(

Friday, August 6, 2010

naruto...novel...drama korea...

dah begitu lama diriku tidak mengupdate naruto kesayanganku ini..sudah berhabuk..fuh..fuh...sorry sesangat..bukan sebab aku terlalu bz sampai tak ingat akan naruto kesayangan ak nih...tetapi...sebab...sebab...xleh bukak blog!memang sengal tahap babun r!geram giler...tapi akhirnya buleh jugak ku membuka narutoku ini..huhu( senyum sampai ketelinga)...


mujurlah ada dua perkara yang aku buat dapat menghilangkan perasaan geram aku ni.cuba teka????semestinya novel dengan drama korea..huhu..memang kawan baik aku la...tenkiu 'kawanku'..chayang korang..hukhukhuk..

aritu aku baca novel mencari jalan ke syurga...fuh..memang best tahap giler-giler r..tapi sayang..novel tu bukan kepunyaanku..sob3x...aku pinjam daripada kawan aku...ermmmmm sayang seribu kali sayang..novel sesedap tu tak dapat aku miliki...novel tu banyak memberi pengajaran kepada aku..tentang kehidupan yang penuh pancaroba ini...huhu...ak sertakan sinopsis novel ini....

Sinopsis:

Satu kemalangan tragis telah meragut semua yang Khirana miliki; memorinya dan juga insan tercinta. Setelah dua tahun koma, dia bangkit semula lalu bertatih untuk memulakan hidup baharu dan berubah menjadi insan yang berbeza.

Namun, kemunculan Shahrul Azwan telah memaksa Khirana berhadapan dengan dosa semalamnya. Kebencian dan dendam kesumat lelaki itu membuatkan Khirana berjuang untuk mengembalikan semula ingatannya. Bayangan hitam mula menghantui diri dan cuba untuk menyesatkan laluannya. Dugaan yang datang bertimpa-timpa hampir melemahkan imannya.Di mata Shahrul Azwan, Khirana adalah seorang perempuan jalang yang telah menghancurkan maruah keluarganya. Hutang nyawa mesti dibalas dengan nyawa! Namun dia buntu apabila setiap kali menyakiti wanita itu, hatinya turut sama terluka. Keperibadian Khirana telah meruntuhkan tembok kebencian di dalam dirinya. Bila hati sudah tertawan, dia terpaksa memilih di antara keluarga dan cintanya. Walau jalan mana yang dipilih, kesudahannya pasti menuntut satu jiwa sebagai pertaruhan.

Komen aku:
Novel yang sangat menarik untuk dibaca. Aku tidak melepaskan peluang untuk membacanya di atas katil, di atas lantai, di meja study dan di mana jua sampai dalam masa satu hari aku boleh menghabiskannya....1 hari Uhuuuuuu. Untuk novel ini aku bagi 4 1/2 bintang. Tak rugi la membelinya untuk dijadikan koleksi..







kita tinggalkan kisah novel...sekarang mari layan drama korea yang aku sedang layan sekarang..huhhu..ni pun sangat best...sedih sangat-sangat..tajuknya cinderella's step sister...mesti korang bayangkan kakak tiri yang jahat suka membuli cinderella yang baik hati..yang cantik...huhu...kan2x..tapi ini versi cinderella alaf baru..asyik cinderella je watak utama..kakak tiri cinderella nak jugak kan..huhu...dalam drama ni kakak tiri cinderella taklah jahat gila2x...dia berhati batu tetapi baik hati...







watak utama citer ni ialah moon gyeun yang berlakon lam citer auntumn's tale mase kecik..huhu..sangat cute...aku suka watak dia...sangat-sangat menjadi..susah nak tengok dia senyum lam citer tuh..tapi bila dia tersenyum.fuhh memang lawa r...

watak cinderella lam citer ni ialah hyo soon..sangat2x childish...pahtu asyik menangis je..geram tengok...tapi nak wat camne dah watak dia macam tuh..tapi dia baik hati dan sangat disayangi oleh semua org..huhu

yg ni pula watak prince lam cter nih..tapi dia bukan prince..dia anak org kaya tapi bekerja dengan ayah cinderella..suka sangt tengok senyumannya itu..mampu mencairkan hatiku..huhu

sorang lagi hero lam citer ni ialah jung woo..kawan baik pada kakak tiri cinderella...mesti korang kenal sapa dia...rapper kumpulan 4pm..huhu...taechyeon!best la jugak dia berlakon....

aku tak habis agi tengok citer ni...baru episode 12 daripada 20..dengar kata ending cter nih mengejukan!wow tak sabar nak tau ending ye nih..huhuhuh

Saturday, May 29, 2010

sukew...sukew...

akhirnya impian ak tuk dapat novel yang aku impikan selama ini tercapai..happy gila sampai tak ingat dunia...hehehe...first ak jejak kaki kat shopping mall..kaki aku terus melangkah laju ke MPH...cari punyala lama..akhirnya jumpa jugak novel hasil karya penulis kegemaran aku...ANITA ARUSZI...Punyalah susah aku nak dapat novel dia..kat ganu ni manalah ada...huhu..tapi aku hepi sebab dah dapat apa yang aku nak..inilah hadiah besdayku yang paling bermakna...hehehe:))))

Sunday, May 16, 2010


bru je abes lyn cter SNOW QUEEN...sedih gler sampai ak menangis tak henti-henti...nk diktakan tiap saat la ak nanges..tapi cover2x la sikit..hehehehe...tapi cter nih memang buat ak fikir idup ni ada kebetulan yg tidak disengajakan dan buat kita hargai orang yg kita sayangi.pelakon cter ni sangt macho n lawa..i like..terutma sung yuri..cantek gler dia n muka dia sangt-sangt licin..jeles...woooo.tapi ak nk tanya sket...lapland tu kat mane ek?lam cter nih snow queen ada kat lapland..ak try la nk pergi sana..manalah tahu leh jupa snow queen ke...hehehe...(just kidding)

ak cadangkan korang tgok la cter nih..cter terbaek prnh ak tgok..mcam2x korang ak feel ble tgok cter nih..ada sedih,gembira..geram..marh..dan sebgainya...hehehe..:tpi ak rase sedih memanjang je tngok cter nih...ngeheee...ak bagi rating 4 daripada 5 bintang....kat cni ak letakkan trailer tuk cter nih..manalah tau korang b'minat nk tgok bila tgok trailer nih..huhu

video